3 belangrijke tips voor een diabetes tasje kopen

Wereldwijd zijn er jammer genoeg ongelofelijk veel mensen die lijden aan diabetes. Deze aandoening heeft een niet onaanzienlijke invloed op het leven van deze personen. Zolang men binnenshuis blijft heeft men doorgaans alles wel binnen handbereik om de symptomen van de aandoening onder controle te houden. Op het ogenblik dat men zich buiten de woning gaat begeven is dat uiteraard standaard niet meer het geval. Omwille van deze reden en om mogelijke problemen te kunnen voorkomen kan het in de praktijk altijd een goed idee zijn om een diabetes tasje te kopen. Bent u daar ook wel voor te vinden? Dan is het zeker een goed idee om rekening te houden met de drie tips zoals hieronder aangegeven.

               1.) Kies voor een echt diabetes tasje

Het ene diabetes tasje is het andere niet. Dat zal al snel duidelijk worden wanneer u ervoor kiest om het aanbod met diabetes tasjes op de markt van naderbij te gaan bekijken. Voor veel mensen is een diabetes tasje eigenlijk een standaard tasje zonder extra’s. Wanneer u meer in detail kijkt zult u echter kunnen vaststellen dat deze tasjes wel degelijk over enkele unieke eigenschappen beschikken. De meest unieke eigenschap van allemaal? Dat is de aanwezigheid van een speciaal vakje om bijvoorbeeld de insulinepennen koel in te kunnen bewaren. Het spreekt voor zich dat een dergelijk vakje bij standaard tasjes ontbreekt. Dit ondanks het feit dat ze nochtans voor diabetespatiënten van cruciaal belang is.

               2.) Kies voor een tasje dat plaats biedt aan alles wat u nodig heeft

Een diabetes tasje kopen is in principe iets dat u slechts één of in ieder geval enkele keren in uw leven zult doen. Omwille van deze reden is het dan ook erg belangrijk om op voorhand na te denken over de spullen die u allemaal in het diabetes tasje wenst op te bergen. Enkele zaken die er zeker in moeten kunnen meegenomen worden zijn:

  • Meet- en testapparatuur;
  • Randapparatuur zoals bijvoorbeeld naalden en teststrips;
  • De injectiepennen;

Bovendien is het ook erg belangrijk om bij het aanschaffen van één van de diabetes tasjes op de markt te controleren of deze over een geïsoleerde voering beschikt of niet. Is dat het geval? Dan kan deze voering ervoor zorgen dat de temperatuur in het tasje constant kan worden gehouden. Indien niet, dan is het eigenlijk geen geschikt tasje om gebruik van te maken.

               3.) Hou ook rekening met de uitstraling van het tasje!

De hulpmiddelen die diabetespatiënten moeten gebruiken staan er stuk voor stuk om bekend over een grauwe, saaie uitstraling te beschikken. Dat is vervelend, maar gelukkig kan daar in zekere zin iets aan worden gedaan. U kunt dit namelijk in de praktijk deels compenseren door gebruik te maken van een leuk diabetes tasje welke over een aantrekkelijk design beschikt. Er zijn op de markt tal van uiteenlopende diabetes tasjes terug te vinden zowel voor mannen als voor vrouwen. Deze tasjes zijn beschikbaar in de meest uiteenlopende stijlen waardoor er echt voor iedereen een exemplaar naar wens kan worden besteld.

Op zoek naar verschillende diabetes accessoires? Kijk op www.diace.be voor meer informatie.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *