4 grote voordelen van het gebruik van milieuvriendelijke draagtassen

We doen het allemaal, we gaan met tassen op pad om onze dagelijkse boodschappen te doen, of gebruiken plastic tassen om spullen in mee te nemen. Stel je voor hoe voordelig het zou zijn als we allemaal milieuvriendelijke draagtassen zouden gebruiken? Het zou veel verschil maken voor de plasticvervuiling, omdat er dan minder plastic in het milieu terechtkomt. Katoenen tassen en papieren tassen hebben dezelfde functie als die van plastic tassen, maar zijn beter recyclebaar, herbruikbaar en goed voor het milieu. Niet alleen dit, maar het zegt ook iets over jouw imago. Hier 4 andere grote voordelen van milieuvriendelijke draagtassen.

Je kunt ze recyclen

Het grootste voordeel van het gebruiken van milieuvriendelijke verpakkingsmaterialen is dat je ze makkelijk kan recyclen. In tegenstelling tot plastic tassen die niet efficiënt te recyclen zijn. Van al de papieren tassen die klanten in winkels krijgen, is 70% gemaakt van oude gerecyclede papieren tassen. Het mooie is dat als je de papieren of katoenen tas niet meer gebruikt, hij ook nog is biologisch afbreekbaar is en dus geen negatieve gevolgen heeft voor het milieu.

Papieren en katoenen tassen zijn herbruikbaar

Papieren en katoenen tassen kunnen op verschillende manieren worden hergebruikt nadat je ze mee naar huis hebt genomen. Ze kunnen opnieuw worden meegenomen naar de winkel voor toekomstige bestellingen. Maar ze hebben ook veel praktische toepassingen in en rond het huis. Ze kunnen worden gebruikt als compost, opslagplaats of als tas om gewoon boodschappen mee te doen. Niet alleen dat, maar milieuvriendelijke tassen van katoen zijn ook nog is een stuk sterker dan de oude plastic tas.

Papieren tassen verminderen giftig afval in het milieu

In de afgelopen jaren is giftig afval een punt van zorg geworden voor veel regeringen en milieuwetenschappers. Een van de belangrijkste oorzaken is het gebruik van overmatige plastic tassen. Plastic wordt vervaardigd uit chemische stoffen en daarom heeft de winning ervan gevolgen voor het milieu. De productie ervan veroorzaakt vervuiling van lucht en water. Het plastic zelf bevat chemicaliën die, wanneer het in contact komt met levende organismen, negatieve gevolgen hebben. Dit is de reden waarom veel milieuactivisten en wetenschappers papieren en katoenen tassen aanbevelen als alternatief om het milieu te redden.

Ze zijn kosteneffectief

Milieuvriendelijke tassen kosten meestal meer geld, zowel voor de productie als voor de aankoop. Dat kan een ergernis zijn voor bedrijven en consumenten. We willen tenslotte allemaal zoveel mogelijk kosten besparen! Maar als je gaat bekijken wat het kost over de lange termijn dan bespaar je eigenlijk meer geld omdat je ze niet steeds hoeft te kopen. Bovendien zijn plastic tassen over het algemeen vrij dun en breken ze daardoor gemakkelijk. Milieuvriendelijke opties zijn daarentegen duurzaam en beter voor het milieu. Ze hoeven ook nauwelijks te worden vervangen. En dat bespaart je op langere termijn geld.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *