Welke korte laarzen zijn er voor dames?

Korte laarzen voor dames zijn er in vele soorten en maten. Sommigen noemen het enkellaarsjes. Dit zijn dameslaarzen met topjes die eindigen op of rond de enkel of iets over de enkel. Het was oorspronkelijk ontworpen voor vrouwen die het uiterlijk van laarzen onder een broek of pantalon leuk vonden, maar het moeilijk vonden om de hoge toppen van hun laarzen onder hun broek te passen. Dit probleem kon worden opgelost door korte laarzen te dragen, aangezien deze de hele voet bedekten, maar niet tot aan het been reikten. Ondanks hun utilitaire oorsprong, zijn enkellaarsjes nu verkrijgbaar in een breed scala aan stijlen en worden gedragen met verschillende lengtes van broeken, leggings en rokken. Deze laarzen zijn te vinden in casual en formele stijlen, evenals in verschillende hakhoogtes.

Manieren om korte laarzen te dragen

Laarzen worden door veel vrouwen vaak onder een broek gedragen. Bij kouder weer houdt de extra bedekking van een laars de enkels warm. Laarzen die bij iemands broek passen, wekken de illusie van langere benen. Laarzen met een hoge bovenkant zijn echter over het algemeen niet geschikt om onder een broek te dragen, omdat een strakkere broek niet geschikt is voor de bovenkant van de laars. Zelfs als een laarsje onder een broek past, kan het de benen van een vrouw dikker maken, waardoor ze langer lijken. Enkellaarsjes hebben een lage bovenkant die zowel de voet als de enkel bedekt, waardoor het schoeisel met broekspijpen kan worden gedragen. Er zijn mode-experts die erop hebben gewezen dat enkellaarsjes zowel een oplossing als een probleem kunnen zijn voor de mode. Vrouwen met dikke enkels zullen meer opvallen als ze enkellaarsjes dragen met rokken, korte broeken of elk ander kledingstuk dat hun onderbenen onthult. Voor vrouwen die zich zorgen maken over de vorm van hun enkels, is het misschien beter om conventionele laarzen of schoenen te dragen in plaats van korte laarsjes.

Converteerbare korte laarzen

Schoenen fabrikanten verkopen soms korte laarzen met converteerbare enkels. Deze laarzen hebben een neerklapbare bovenkant die kan worden gedragen als enkellaarsjes of lage laarzen. Deze laarzen zijn niet alleen veelzijdig, maar ze zijn ook geweldig voor vrouwen met dikke enkels of kuiten die het ongemakkelijk vinden om traditionele korte laarzen te dragen met rokken en jurken. Door het laarsje uit te vouwen, kunnen deze vrouwen een laars creëren die verder op het been reikt en de aandacht afleidt van probleemgebieden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *