Waarom kiezen voor een waterdichte fietstas

Waarom kiezen voor een waterdichte fietstas?

Het is een aanrader dat als je een fiets bezit en vaak bagage hebt, je er goed aan doet een fietstas aan te schaffen. Fietstassen kun je in verschillende maten, modellen en kleuren vinden. Daarnaast heb je ook fietstassen die voor een ander doel ontworpen zijn. Een voorbeeld hiervan is een student met een fietsentas voor school, ten opzichte van iemand die een fietswandeling maakt. Het verschil ligt in de fietstas. Fietstassen kunnen maar gewoon op fietstassen lijken maar er is een hoeveelheid gevarieerde ontwerpen, materiaal en de kwaliteit doet ook niet onder.

De verschillende soorten fietstassen

Je hebt fietsentassen in verschillende soorten. De keuze ligt geheel aan jouw welke fietstas het best bij je past. Wat wel wordt aangeraden is dat je liever voor een waterdichte fietstas gaat gezien de voordelen die zo een tas biedt. Er zijn vijf soorten fietstassen waaruit je kunt kiezen. Namelijk; de enkele fietstas, de dubbele fietstas, de stuurtas, de zadeltas en fietstassen die specifiek voor de e-bike zijn ontworpen. Laat je dan ook goed informeren voordat je tot het kopen overgaat.

Waterdichte fietstassen

Waar je op moet letten bij het aanschaffen van een fietstas is de waterdichtheid van de tas. Want niet alle fietstassen zijn waterdicht. Met een waterdichte fietstas kun je ongeacht de weeromstandigheid dwars erdoor fietsen. Je spullen blijven droog en in goede conditie. Waterdichte fietstassen zijn gemaakt van een soort materiaal dat water afstoot. Namelijk van een zeer uitstekende kwaliteit van polyester of tarpaulin. Vervolgens hebben deze fietstassen een binnen voering die waterdicht is en een rolsluiting die ervoor zorgt dat de tas luchtdicht afgesloten wordt. Daarnaast wordt er meermaals een specifieke lastechniek gebruikt die het binnendringen van water via de naden voorkomt.

Voordelen van een waterdichte fietstas

  • Als je je met de fiets verplaatst heb je dan ongeacht de weeromstandigheid zo een tas die alles droog houdt.
  • Het biedt een geschikte opbergplek voor je laptop, documenten, je lunch en noem maar op.
  • De waterdichte tas geef je de zekerheid dat alles in de tas niet nat wordt of beschadigd raakt.
  • Een waterdichte fietstas komt goed van pas als je een krantenwijk of leveringsdienst hebt.
  • Een kwalitatieve waterdichte fietsentas biedt een bepaald veiligheid gezien je niet de spullen aan het stuur hoeft te hangen of sjouwen.
  • Een goede uitkomst voor het wegzetten van je boodschappen.
  • Een geschikte tas dat gebruikt kan worden voor je woon- en werkverkeer als je je met de fiets verplaatst.
  • Een waterdichte fietsentas is ook een goed idee voor een fietsentocht gezien het materiaal de tas bestendig maakt tegen vuil en water.
  • Hedendaags zijn er heel veel mooie en moderne fietsentassen waaruit je kunt kiezen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *