juiste schoenen

Yes! Schoenen mogen weer comfortabel zijn, maar hoe kies je de juiste schoenen?

Zoals de titel al beschrijft, wij zijn blij dat schoenen weer lekker mogen zitten. Deze zomer gaan we lekker op vakantie in eigen land (nouja, de meeste dan) dus gaan we vaak lekker wandelen. Niet voor niets dat schoenen dus weer lekker mogen zitten. Goed zittende schoenen zijn daarom een must om geen last te krijgen van je voeten. Goed zittende schoenen kopen is echter nog niet zo gemakkelijk. Je moet namelijk niet alleen letten op de lengtemaat, maar nadenken over veel meer zaken. 

Wat zijn goed zittende schoenen?

Schoenen met een focus op draagcomfort, worden ook wel comfortschoenen genoemd. Vaak zijn dit schoenen die niet alleen in een lengtemaat, maar ook in een breedtemaat worden gemaakt. Dit zorgt ervoor dat de schoenen niet alleen goed sluiten in de lengte, maar ook in de breedte. Dat is belangrijk want dit zorgt ervoor dat je voeten goed afgeschermd worden en je volledige ondersteuning hebt bij het lopen. 

Hoe meet in de breedtemaat van mijn voeten?

Maar weinig mensen kennen de breedte van hun voet. Dat is ook niet zo vreemd, want de breedte van je voet is vaak geen gangbare maat voor een schoen. Daarom is het van belang om een goede inschatting te kunnen maken. Breedtematen worden aangeduid op basis van letters en niet op basis van cijfers. Gangbare breedtematen zijn bijvoorbeeld: E =smal G =normaal H =breed K =extra breed. Ga er vanuit dat de normale breedte van een voet 26cm is. Hoe meer je naar boven of beneden afwijkt hoe groter de breedtemaat.

Merken die breedtematen verkopen

Er zijn diverse merken op de markt die schoenen verkopen met een breedtemaat. Het leuke aan deze merken is dat bijna al deze merken Nederlands zijn. Denk bijvoorbeeld aan Durea, Xsensible of Toms. Het zijn geen gigantische merken die vooral nog focus hebben op service en kwaliteit. Dat merk je wel in de schoenen.

Succes!

Ik wens je heel veel succes met het uitzoeken van schoenen met breedtematen. Ik hoop dat de tips uit deze blog het uitzoeken van schoenen met een breedtemaat gemakkelijker maakt.

Geef een reactie