Drie typen business stijlen

 

Over de kledingstijl van mannen in een zakelijk wereld wordt vaak op een hoop gegooid. Per kantoor of per beroep is er wel degelijk een andere kantoor- en kleding cultuur. Welke stijl er wordt gehanteerd, zoals type heren riem, wordt vaak indirect of subtiel getoond. Ook met betrekking tot herentassen is er een wirwar aan diversiteit en opties. In dit artikel lichten wij drie soorten zakelijke stijlen uit namelijk de classic business, de casual smart en casual relaxed style.

Classic business

Classic business is de meest zakelijk vorm van business, denk hierbij aan een driedelige pak, stropdas, leren schoenen en een matching heren riem. Hierbij kunt u dus weinig binnen variëren, u kunt echter wel opvallen met een klassieke heren tas van leer of bijvoorbeeld een klassieke aktetas. Tegenwoordig zijn er namelijk vele soorten en maten en kunt u toch voor iets ruigs kiezen of voor iets meer klassiek.

Casual smart

Bedrijven die een “casual smart” hanteren zijn bewust dat werknemers ook hun eigen stijl kunnen hanteren, het is nog steeds een zakelijk look maar toch wat gevarieerder en minder star dan de classic business look. Een voorbeeld hiervan is de gesneden colbert, stropdas en een nette jeans daaronder. Hierbinnen valt dus genoeg te combineren en ook leuke accessoires te gebruiken om op te vallen of jouw stijl naar voren te brengen

Casual relaxed

De laatste style ook wel casual relaxed is zoals het al een beetje verklapt een relaxte stijl, maar niet is minder waar, want eigenlijk is het een hele tricky stijl waarbij je moet bepalen of iets casual is of iets net niet te casual is en de grens overschrijdt. Dit kan dus erg moeilijk zijn om te bepalen. Wat in ieder geval wel kan is bijvoorbeeld mooie sneakers onder een jeans of een leuke overhemd met een print.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *