Veilinghuis Catawiki organiseert XXL Hermès tassen-veiling

We weten dat investeerders de laatste jaren veel geld beleggen in bijvoorbeeld kunst en antiek. Maar wist je dat Hermès tassen tegenwoordig ook een hele populaire investering zijn? Volgens online veilinghuis Catawiki komt dit vooral doordat de vraag naar designers tassen een stuk sneller groeit dan het aanbod. ”Omdat de welvaart in landen als China de laatste jaren enorm is toegenomen is er wereldwijd ook steeds meer vraag naar luxe producten zoals designers tassen. Het resultaat daarvan is dat zeldzame en gewilde tassen van Hermès in de laatste 10 jaar soms in waarde zijn verdubbeld”, aldus Catawiki. ”Als we kijken naar de ontwikkeling van de waarde van Hermès tassen dan zien we dat ze eigenlijk jaar op jaar meer waard worden en nog nooit in waarde zijn gedaald. Dit maakt Hermès tassen, naast een prachtig statussymbool, ook een hele interessante investering”.

Op dit moment organiseert Catawiki een speciale Hermès tassen veiling. Onder de hamer komen maar liefst 62 originele en zeldzame Hermès tassen. Het is 1 van de grootste openbare Hermès tassen veilingen ooit in Europa.

Hieronder vind je een selectie van de 5 meest opvallende tassen uit de veiling.

hermes1

 

1. Hermès – Birkin 25. bag. Himalaya white
De Himalaya krokodillen lederen Birkin bag is één van de zeldzaamste en meest gewilde handtassen ter wereld. De tas wordt beschouwd als de heilige graal onder de designers tassen.
Geschatte waarde tussen 82.000 en 107.000 euro

2. Hermès – Birkin 30. bag. Bright blue
Deze tas is gemaakt van moeilijk te bewerken struisvogel-leer en daardoor een stuk exclusiever en duurder dan tassen van ‘gewoon’ leer.
Geschatte waarde tussen 25.000 en 35.000 euro

3. Hermès – Kelly 28. bag. Blue Saint Cyr
Het gaat hier om een vrij nieuw design en daarom nu nog relatief goed betaalbaar. Erg interessant als je de tas eerst wilt gebruiken en pas over vele jaren eventueel met winst wilt verkopen.
Geschatte waarde tussen 13.000 en 17.000 euro

4. Hermès – Birkin 35. bag. Black
Deze krokodillen lederen tas is erg zeldzaam en een echt collector’s item. Door de populaire zwarte kleur is deze tas extreem gewild bij Hermes verzamelaars.
Geschatte waarde tussen75.000 en 100.000 euro

5. Hermès – Constance 18. bag. Classic orange
Deze zeldzame en kleine Hermes tas is extra beschermd tegen krassen. Daarom blijft de kwaliteit van deze tas lange tijd goed waardoor het een goede investering is voor de toekomst.
Geschatte waarde tussen 13.000 en 17.000 euro

De veiling van de tassen duurt tot en met 26 november. De veiling is te bekijken via www.catawiki.nl/hermes

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *