5 tips voor als je tassen wilt laten bedrukken

Als ondernemer weet je als geen ander hoe belangrijk het is om op te vallen. Een van de meest effectieve manieren om dat te doen, is door relatiegeschenken en promotiemateriaal weg te geven. Een van de meest populaire relatiegeschenken zijn tassen. En een goedkope maar effectieve manier om je logo of boodschap te verspreiden is het laten bedrukken van tassen. Maar waar dien je op letten als je tassen wilt laten bedrukken? In deze blog geven we je vijf tips om het laten bedrukken van je tassen goed aan te pakken.

Kies een geschikte tas

Het is belangrijk een geschikte tas te kiezen. Je doet er goed aan jezelf af te vragen wat de ontvangers ermee zullen doen en in welke situaties de tas van pas zal komen. Gaat het om een sportevenement? Dan is een sporttas waarschijnlijk een goede keuze. Is het juist voor dagelijks gebruik? Dan is een boodschappentas of rugzak misschien een betere keuze.

Naast het type tas is het ook belangrijk om een tas te kiezen die van goede kwaliteit is. Dit is immers ook onderdeel van de uitstraling die van de tas uitgaat. Kies jij voor een kwalitatief goede tas, dan straalt dat af op van wat voor kwaliteit jouw producten en diensten zijn.

Kies de juiste kleuren

De kleur van de tas kan een belangrijke bijdrage leveren aan de impact die je bedrukking zal hebben. Kies daarom voor kleuren die passen bij je huisstijl en die daarbij ook nog eens opvallen. Felle kleuren trekken bijvoorbeeld meer de aandacht dan donkere tinten. Daarnaast kan het ook slim zijn om je bedrukking in contrasterende kleuren te kiezen. Hierdoor springt het logo er extra uit.

Zorg voor een passende bedrukking

Wanneer het aankomt op bedrukking, zijn er verschillende manieren om je logo of boodschap op de tas te krijgen. Zo zijn er onder andere zeefdruk, transferdruk en borduren. Kies de methode die het best past bij het materiaal en de kwaliteit van de tas. Daarnaast is het belangrijk om te zorgen dat de bedrukking op de juiste plek op de tas komt, deze moet goed zichtbaar zijn en niet te klein.

Bepaal de hoeveelheid

Het bepalen van de hoeveelheid is een belangrijk punt om over na te denken. Vaak geldt: hoe meer je bestelt, hoe goedkoper ze per stuk worden. Maar het is ook belangrijk om niet te veel te bestellen, want je wilt voorkomen dat je ze uiteindelijk ongebruikt weg moet gooien. Bepaal dus goed hoeveel tassen je denkt uit te delen, en houdt een kleine voorraad aan.

Denk ook aan de verpakking

Het gaat niet alleen om de tas zelf, maar ook om de presentatie ervan. Denk er dus ook aan om je tassen in een mooie verpakking te stoppen. Dit kun je al doen door iets simpels als een bijpassende strik. Op deze manier maak je de tassen net dat beetje specialer. Goede kans dus dat ontvangers positief verrast zullen zijn met de tas als je ook aan deze kleine dingen denkt.

Conclusie 

Tassen bedrukken is een goedkope maar effectieve marketing-optie. Deze tips zullen je op weg helpen om een kwalitatief goede tas te vinden, in goede hoeveelheden en tegen een acceptabele prijs. Zorg er in elk geval wel voor dat je goed nadenkt over de kleuren en de bedrukking. Zo doe je wat je kunt om je marketinginvestering in tassen met je merk erop te laten slagen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *