De laptoptas, praktisch én stijlvol

In de wereld van vandaag kunnen we eigenlijk niet meer zonder onze apparaten. Veelal zijn deze apparaten gemaakt om mee te nemen, zodat je flexibel en soepel blijft in het werk. Toch is zomaar een laptop ronddragen niet erg praktisch. Je kunt dan denken aan een laptoptas. Wat zijn hier de opties in, en waar moet je op letten?

Stijlvolle optie

Laptoptassen zijn er uiteraard in een groot scala van kleuren, stijlen en materialen. Omdat je hem vaak mee zal nemen, is het de perfecte mogelijkheid om jouw outfit net wat completer te maken. Voor een casual look neem je bijvoorbeeld een tas van spijkerstof of canvas. Voor een luxere, professionelere uitstraling zijn er lederen laptoptassen, zoals de collectie van Plevier Lederwaren. Als je een goede laptop hebt die nog wel een tijdje mee zal gaan, schroom dan niet om een mooie laptoptas aan te schaffen waar je ook echt blij van wordt en die de laptop verdient.

Vormen en maten

Een goede laptoptas biedt zachte bescherming aan het relatief kwetsbaar stukje techniek dat er in zit, maar om die taak goed uit te voeren moet de tas vrijwel precies zo groot zijn als de laptop zelf, zonder veel speling. Een te groot vak laat de laptop heen en weer bewegen bij het gebruik van de tas met kans op schade. Een laptop in een te kleine tas proberen te stoppen kan de tas zelf beschadigen. Om dit te voorkomen, meet je de beeldschermgrootte van jouw laptop. Deze wordt vrijwel altijd aangegeven op de doos of op de specificatie sticker van de laptop zelf. Laptops hebben vrij universele maten, dus als je deze laat overeenkomen met de grootte van de laptoptas weet je vrijwel altijd zeker dat je de goede hebt.

Een tas die bij je past

Naast de grootte en de stijl van de tas moet je bij het aanschaffen ook rekening houden met het gewicht. Zo’n laptop kan al snel best wat wegen, en een extra zware tas erbij zorgt alleen maar door ongemak bij het dragen. Ga na hoe je hem denkt te gebruiken en kies er een die het beste bij die wens past.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *