Sweater bedrukken

Zelf een sweater bedrukken doe je zo

Ben je van plan om zelf een sweater te bedrukken? Dan ben je hier op het goede adres, want wij leggen het namelijk graag aan je uit. Het bepalen van de juiste transmissie-uitlijning bij een sweater bedrukken begint met het uitlijnen van de transmissie zelf. Veel flexibele folie- en textieltransfers zijn voorzien van een transparante zelfklevende achterkant. Hierdoor kun je eenvoudig het midden van het ontwerp bepalen. Na het tekenen en pellen, vouw je de transfer dubbel en plaats je het meest linkse punt van het patroon bovenop het meest rechtse uiteinde. Vouw vervolgens de boven- en onderkant van de plank (niet het blad). Nu heb je een visueel centrum om de transfer uit te lijnen voordat je gaat printen.

Sweater bedrukken

Het zoeken van het middelpunt 

Het is belangrijk om te weten wat precies het midden van het kledingstuk is, zodat je de print of tekst mooi in het midden van de sweater bedrukken. Definieer het midden van het kledingstuk, maar onthoud: kleding is nooit helemaal recht, omdat niemand het kledingstuk helemaal glad krijgt. Focus dus niet op 100% nauwkeurige directe targeting.  Het midden van de stof kan snel worden bepaald, vooral bij het werken met t-shirts, sweaters en poloshirts. Wat we hier willen, is het creëren van een visuele middenlijn, evenals de overgang. Hiervoor kun je de hartlijn van de transfer op de textiellijm plaatsen voor een perfect uitgelijnde print. 

Een paar trucjes voor het vinden van het midden

Een simpele truc hiervoor is om het textiel voor te persen (seconden, 150 graden). Vouw de stof even dubbel en strijk met je vinger stevig over de vouw. Hierdoor wordt de rechte zichtbaar in de stof. Hiermee kun je dus ook het midden van de trui of het shirt vinden. Je gebruikt deze rij om je print op te plaatsen. Door de hoge druk van de pers verdwijnt de lijn ook automatisch wanneer de transfer op het textiel wordt gedrukt. Je hoeft je dus geen zorgen te maken over een lelijke vouw in je kledingstuk!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *